Oma blogiluettelo

Tietoja minusta

Oma kuva
Ison uusioperheen pippurinen (ja jo aikalailla pienentynyt,n. -25kg) äippä. Perheeseen kuuluu kaikkiaan 7 lasta, osa jo aikuisia, ja 2 ranskanbulldoggia, ihania ruttunaamoja. Elämän täyttää siis lähes täysin lapset, mies, koirat ja työ. Karppielämän aloitin 8/11, ja se varmasti jäänee elämäntavaksi. Päivitys 5/2015: Retroon ja vintageen hurahtanut oon myös, kotia ja puutarhaa/pihaa laittelen, kirppareita koluan.

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

LöysäilySunnuntaita

Nukuin pitkään, klo 10 nousin ylös, ukko oli kahvit keittänyt valmiiksi <3. Mitään "oikeesti järkevää" ei juurikaan ole tänään tehty, nautiskeltu vapaapäivästä ja sateen ropinasta. Koirien kanssa vähän ulkoiltu, normi kotihommia (--> pyykinpesua, astianpesukoneen tyhjennystä ja täyttöä, ruuanlaittoa jne) tehty.

Kuvassa on Lyyli, jonka aina kuvittelin olevan "elämäni koira" , no täytyy myöntää että Väinö alkaa olla tasoissa sydämessäni <3. Lyyli oli IHANA, joka vain valitettavasti vähän aikaa kävi elämäämme tuomassa ison koiran sydämen verran suuuuurta rakkautta. Jouduimme luopumaan Lyylistä pahanlaatuisen kasvaimen takia, Se oli vain 10kk vanha. Oli ison,ison itkun paikka silloin, tosi kauan aikaa vei Lyylin menettämisestä toipumiseen. Pitkään kuvittelin kuulevani sen laahustavan, rapisevan kävelytyylin, ja pitkään kun menin nukkumaan odotin Lyylin tulevan sänkyni viereen "sanomaan! mammalle hyvää yötä <3. N. vuosi Lyylistä luopumisen  jälkeen pystyi ajattelemaan uuden koiran hankkimista, ja silloin meille tulikin sitten Väinö. Mutta Lyylillä on aina iso paikka sydämessäni. Jostain syystä tuli Lyyli tänään mieleen <3.

lauantai 29. syyskuuta 2012

Oloja...

ei juurikaan ole, vaikka baari-iltaa vietettiinkin, ensin kotona ja sitten kylillä. Kerrankin joku viisaasti ei juonut kaljaa, niin ei tullut hh yliannostusta :)). Ilta oli kiva, ei edes riidelty :D, mutta täysin netitöntä ja telkkaritonta iltaa ei onnistuttu pitämään.
TheBar meitin alakerrassa

Seuraava tavoite: oppia pelaamaan

BaariEmäntä :D

perjantai 28. syyskuuta 2012

Kivoja jutskia

Kirpparilöytöjä

Makuuhuoneesta, minulle tärkeitä esineitä <3

Unieni "vartija"enkeli <3

Keskiviikkona(kin) oli mukava päivä :) Lähdin aamusta miehen kyydillä isän asunnolle, siellä vähän siivoilin ja pesin pyykkiä. Sen jälkeen kahville "karkkipussi" kahvilaan, jossa join VAIN kahvit, juoruiltiin Heidin kanssa reilu tunti <3, sieltä vielä kirpparille yhdessä käymään. Kerrankin tein itselleni hyviä löytöjä: ylimmässä kuvassa oleva asukokonaisuus yht. 6e (vyö seppälän alesta 2e, yht siis 8e), sekä verkkarit 2,5e, siistit, menee työkäytössä hyvin. Ukko tuli hakemaan, ja lähdettiin viemään teini anopille taxvärkkipäivän "viettoon", työnteon merkeissä siis. Ihana anoppi oli taas käynyt metsässä, saaliina sieltä n. 1,5kg kanttarelleja ja iso prk survottuja puolukoita, nam! Iltapäivällä vielä "omalla" kirppiksellä kävin, sieltä ihana sydän kynttilänjalka 50s, sen pari odotti jo kotona :). Tiimarissa ja MiniManissa tuli vielä käytyä, niistä kotiin pientä sisustustavaraa; kynttilöitä, kaitaliina, tyynyliinoja yms pientä.

Enkelin laitoin ihan itse (:D) makuuhuoneen seinälle (kuvissa näkyy), olen saanut sen yhdeltä asiakkaalta joululahjaksi vuosia sitten, ja jostain syystä se on minulle tosi tärkeä.  Mielelläni pidän sen siinä huoneessa jossa nukun <3.

Tänään heräsin ennen ko 8 Väinön "itkuun", nousin ylös ja etsin koiraa, ei löydy mistään, ääni vaan kuuluu :o sitten tajusin että ääni kuuluu wc:stä, siellä oven takana ulisi pieni koira, en oikeasti ymmärrä miten se on saanut itsensä sinne suljettua :D. No tulipahan herättyä ajoissa, parvekkeen olen jo siivonnut ja kohta baarin kimppuun, ja sitten miehen tultua töistä kauppareissu edessä, ja sen jälkeen VIHDOIN vkl viettoon!!

torstai 27. syyskuuta 2012

Siivousta...

koko päivän! Ylä- sekä alakerta puunattu, pyykkiä pesin 2 koneellista yms kaikkee pientä sisustamista <3 ja järjestelyä. Ukkokin huomasi kun tuli töistä :O sen onneksi :D.
Vkl ollaan pitkästä aikaa oikeasti kahdestaan, tai no...ainakin lauantaihin asti, vanhin teini ilmoitti silloin tulevansa kotiin! Siksi siivousinto tänään, ei tarvitse sitten huomenna uhrata yhteistä aikaa siihen. Suunnitelmissa on (yhdessä sovittu) viettää huomenna netitön ja telkkariton ilta, paistaa takassa makkaraa, katsella tulta, kuunnella musiikkia ja JUTELLA <3. Ehkä illalla mennään käymään jossain, ehkä ei...saa nähdä sitten. Varsinainen ruoka tehdään ajoissa iltapäivästä ja sen jälkeen tod.näk päikkärit, ja sitten "oikea ohjelma" :D...toivottavasti ei käy köpelösti; eli ei keksitä mitään puhuttavaa silloin kun olisi mahdollisuus, riidellään tms yhtä viisasta :))), no jos niin käy niin sit kuunnellaan musiikkia ja juuaan kaljaa :D :D. Bilistä oon pyytänyt myös miestä mulle opettamaan, kun siihen nyt kotona on mahdollisuus!
Aamupäivällä meinään kyllä vielä vähän ahkeroida ja siivota parvekkeen, ja sisustaa vähän baaria (se on ollu ukon valtakuntaa tähänasti, mut pitäähän sinnekin saada jotain naisenkosketusta) ja sen jälkeen kuvata ne tänne!

maanantai 24. syyskuuta 2012

elämää




lempitauluja




Vkl: n jälkeisiä

Taas viikko mennyt tosi nopeasti. Viime viikolla normi kuviot. Yhden päivän kävin avustajahommissa, sama paikka kuin kesällä <3. Vkl vietettiin poikasten kanssa Pohjois-Karjalassa, oli ihana, rentouttava, laatuaika muutama päivä <3. Oikein todenteolla huomasin että minun keskimmäisellä "pienokaisella" tosiaan on jo murkkuikä; ääni kiekuu ja mörisee vuorotellen, mieliala vaihtelee, jurottelee yksikseen, puhelin ja tekstarit käy kuumana....mutta näinhän sen kuuluu mennä. Poikanen on kohta 13v, ja hyvin kehittynyt ikäisekseen, onneksi kuitenkin äiskän syli ja halaukset vielä kelpaa, ja toivottavasti pitkään!

Tulipahan perjantaina testattua pitkästä aikaa viljojenkin sekä sokerin vaikutukset..söin kotona kaurapuuroa ison lautasellisen ja illalla vieraissa spagettia jauhiskastikkeen kera 2 lautasellista. Jessus mikä olo lauantaina, ihan ilman alkoholin pisaraakaan olo kuin isommassa krapulassa, päätä särki ja väsymys armoton, en olisi ikinä uskonut. Olo vain paheni kun söin aamupalaksi 2 vehnäleipä palasta. Sen jälkeen olen pysynyt taas ihan omassa, hyväksi todetussa ruokavaliossa, eikä tule heti mieleen syödä mitään missä on viljoja tai sokeria, se on vissi!

tiistai 18. syyskuuta 2012

Aurinkoisia

syyspäiviä on täällä vietetty. Eilen jo iltasella olo oli parempi, niin ulkoilin koirien kanssa pitkään, ihan omalla pihalla haahuillen, ja pienet hiet sain päälle pelaamalla Väinön
kanssa jalkapalloa vartin verran, ja sen jälkeen ihana sauna. Tänään sitten vp, rennosti tuli nukuttua klo 10:30:n, saas nähdä mihin aikaan tänä yönä nukuttaa :O. Päivän vietin pienesti paikkoja järjestellen ja edelleen koirien kanssa pihalla ollen. On niin ihanaa nähdä miten Väinö nauttii vapaana juoksentelusta, leikkii ja touhuaa itsekseen ympäri pihaa. Samalla on myös niin surullista nähdä miten Väke ei enää jaksa, meidän harmaaparta on jo tähän rotuun nähden elämänsä ehtoopuolella :(. Surullista, eläimestä(kin) luopuminen on tuskallista. Toivotaan että olisi vielä kuitenkin Väken kanssa edes muutama terve vuosi edessä <3.

maanantai 17. syyskuuta 2012

syssyä




Saikkumaanantaita

Viime viikko meni töitä tehdessä, ja kotia laitellessa. Rankka viikko. Eilen (sunnuntaina) poljin ekaa kertaa uudesta kodista pyörällä työmaalle, yht. noin 10km edestakaisin, mielettömässä vastatuulessa kotiinpäin, teki oikein hyvää, mutta...Nyt on niskat aivan jumissa, kurkku kipeä, lämpöä reilut 37, eli sen siitä saa kun alkaa urheilemaan :D. Heräsin aamulla jo klo 6 ukon kanssa kahville, ja siitä asti olen nököttänyt peiton ja koirien kanssa tässä soffan nurkassa, tv auki, netti auki jne. Kahvia ja turkkilaista mennyt. No koirien kanssa kerran olen käynyt pissaulkoilulla. Lepo tekee niin hyvää <3.
Perjantaina väsyneenä käytiin ukon kanssa baarireissulla, ihan hyvin meni ilta siihen asti, kunnes tultiin kotiin ja kehitettiin joku typerä riita jostain....en muista mistä, mutta lopputulos oli että minä nukuin takkahuoneen soffalla ja ukko olkkarin soffalla :D, asiat on selvitetty ja sovittu, kaikki ok taas <3.

Ensi viikonloppuna omien poikasten kanssa Kiteen reissulle, on sitä odotettukin, mutta aina ollut rahat tiukilla tai meillä/heillä muuta menoa,  NYT jos kukaan ei sairastu lapsista, se vihdoin toteutuu. Lapset täällä sekä siellä odottaa NIIN kovasti yhteistä viikonloppua, toki minäkin serkun ja vaimonsa kanssa, ovat rakkaita ystäviä.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Uusi koti, etupihaa

Uusi koti, takapihalta

Tämä suloinen otus pisti koko yläkerran sekaisin tunti ennen kuvan ottoa, ei ihme että nukuttaa!

Väinön lempilaji <3

maanantai 10. syyskuuta 2012

Uutta kotia ja muuta sälää

Olohuoneesta

Takkahuoneesta

Miehen harrastus

Ekat makkaranpaistot takassa

Arki-iltaa

Sauna lämpesi taas...niin kuin joka ilta tähän muuton jälkeen, ihana puusauna <3
Vapaapäivää olen tänään vietellyt leppoisasti. Aamulla heräsin jo ajoissa ja lähdin miehen kyydillä sairaalalle mummon luokse. Tunnin verran siellä olin, käytin mummukan aamupesulla ja kävelyllä käytävää pitkin rollan kanssa. Hyvä mieli jäi käynnistä, hän oli jo tosi pirteä, lähes oma itsensä <3. Iltapäivällä tulikin sitten tieto että mummo ei enää erikois-sairaanhoitoa tarvitse, ja siirto jatkohoitoon tuli jo tänään. Hyvä niin.

Vihdoinkin....koko kesän junnaamisen jälkeen painossa tapahtunut alenemista, nyt viikon sisällä -1/2kg...jee, jospa se taas tästä lähtisi . Ruokavalio nyt pysynyt hyvin kuosissaan, ilman pahempia repauja, ja 4. viikko menossa ilman tippaakaan alkoholia, hyvä minä!
Ensi perjantaina se voi olla historiaa, siis alkottomuus, kahdenkeskinen vkl tiedossa, ja tarkoitus olisi jossain lähteä pitkästä aikaa käymään.

Uuden kodin keittiöstä

Isältä saatu, rakas <3

"velejkset" päikkäreillä <3

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Pitkä tauko ollut...

tässä hommassa. Muutto takana, imaisi viime viikolla mehut  minusta ihan täysin. Koti on ihana, tykkään kovasti. Ei tosiaankaan mitään luxusta :D, mutta siistiä ja kotoisaa. Takkahuone, baari, olohuone, keittiö...  <3 <3 <3 kaikki huoneet on minun suosikkeja  :D. Ainoastaan meidän makuuhuone on pieni (liian), mutta ihan kivasti oon sen saanu sisustettua, ja tottahan se on ettei me aikuiset sitä käytetä muuhun kuin "nukkumiseen" ;). Tavarat alkaa olla aika hyvin paikoillaan, jotain pientä vielä...tauluja yms, ja tavarathan hakee paikkojaan vielä pitkään, ainakin minun sisustusinnolla :D. (kuvia tulossa kunhan endin kuvata :))

VKl meni poikasten kanssa isän kotona, tehtiin hyvää ruokaa, kyläiltiin, mummo kävi koiran kanssa meillä..mukavaa yhdessäoloa kertakaikkiaan taas  <3.

Tällä viikolla ajatukset vei myuös minun oman rakkaan mummon sairastuminen ja sairaalaan joutuminen. Oli elämä muutaman päivä ihan sekaisin koko lähisuvulla. Diagnoosia aivorunkoinfarkti, luojan kiitos lievänä ( mahdollisuus tällä "kohtauksella" on esim. hengitysteitten halvaantumiseen, 4-raaja halvaantumiseen yms), ja Mummukka on toipumaan päin. Erikois-sairaanhoidossa on vielä, mutta siirtynee alkuviikosta jatkohoitopaikkaan. On yksin asuva niin ei puhettakaan että vielä menisi omaan kotiin. Minun Mummukka on jo 85-v mutta ollut tosi terve ja reipas, itse hoitaa kauppa yms asiat, siivoukset, ja on mm. käynyt sauvakävelyllä joka päivä <3 siksi kai niin isona järkytyksenä tuli tämä sairastuminen. Mutta onneksi siis parempaan päin mennään joka päivä.